AustriAlpin karabiner – asimetrični HMS sa slide-autolock sistemom

0 out of 5

17,92 

Proizvođač: AustriAlpin, Austrija
Boje: crna
Sistem zatvaranja: slide autolock
Materijal: eloksirani aluminij
kN okomito:  23 kN
kN vodoravno: 10 kN
Masa: 84 g
Certifikati: EN 12275:2013 (H), EN 362:2009 (B), UIAA 121

PREPORUKA
sportsko penjanje, alpski sportovi, kanjoning

 

SKU: 297 Category:Karabineri

Opis

AustriAlpin karabiner – asimetrični HMS sa slide-autolock sistemom ispunjava sve zahtjeve u pogledu jednostavnog rukovanja i opipljive sigurnosti. HMS RONDO dolazi u ovoj verziji s najbržim karabinom na svijetu – Slide-Autolock! S automatskim zaključavanjem i klizanjem više nema nezgrapnog zavrtanja ili okretanja za otključavanje brave. Klizno-automatsko zaključavanje lako se otvara pritiskom prsta na uvučeni klizač. Kada se vratašca puste, automatski se zaključavaju. Spušteno pozicionirane tipke sprječavaju slučajno otvaranje.

Ova vrsta brava posebno će svidjeti korisnicima koji traže jednostavan, a ujedno i siguran karabiner.

HMS RONDO Slide-Autolock je presvučen tvrdim slojem. Zahvaljujući dvostrukoj čvrstoći i većoj osnovnoj tvrdoći, ovaj poseban materijal izuzetno je robustan i stoga ima vrlo dug radni vijek – savršen za kontinuiranu upotrebu.

Ako Vas interesira ovaj AustriAlpin karabiner – asimetrični HMS sa slide-autolock sistemom slobodno nas kontaktirajte klikom ovdje

Savjeti za održavanje karabinera:
Jako zaprljane karabinere očistite čistom vodom, krpom i / ili mekom četkom. Metal na metalu uvijek treba mazivo, u protivnom “škripi”. Za karabinere umjesto ulja treba koristiti suho mazivo, jer komercijalno dostupno ulje privlači čestice prašine i prljavštine. Mazivo je najbolje izliti u sve šupljine koje se mogu naći kada je karabiner otvoren i zatvoren. Posebno važno: nakon upotrebe na moru ili u blizini mora (visoke koncentracije soli u zraku ili vodi), karabinere treba odmah očistiti jer sol može pokrenuti postupak nagrizanja metala.

Napomene
Slike: Prikazane slike artikala ponekad su samo informativnog karaktera te postoji mogućnost da će artikl u zbilji izgledati drugačije, iz tog razloga Vas želimo upozoriti da NE uvažavamo reklamacije na osnovi različitosti slike u web shopu i kupljenog artikla.
Zalihe: Raspoloživost artikala ukoliko je prikazana na stranicama isključivo je informativnog karaktera. Podaci o stvarnim zalihama artikala osvježavaju se na dnevnoj bazi. Ukoliko naručite veći broj artikala od stvarno dostupnih u vezi takve situacije biti ćete kontaktirani kako bi se pronašlo zadovoljavajuće rješenje.
Cijene:  Zadržavamo pravo promjene cijena. Podaci se osvježavaju na dnevnoj bazi.

Reviews

There are no reviews yet.

Be the first to review “AustriAlpin karabiner – asimetrični HMS sa slide-autolock sistemom”

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)